Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

De la Rosa se vrací k McLarenu

De la Rosa se vrací k McLarenu

Španěl bude po roce opět rezervním pilotem týmu z Wokingu.

Pedro de la Rosa se pro letošní sezónu vrací k McLarenu do role třetího pilota týmu. Opouští tak své místo testovacího jezdce Pirelli, oficiálního dodavatele pneumatik pro Formuli 1.

Španěl působil u McLarenu od roku 2003 do roku 2009, pro letošní sezónu pak dostal šanci od týmu Sauber na post závodníka. Pro posledních pět závodů jej však zenadání nahradil Nick Heidfeld, který v tu dobu pomáhal Pirelli.

De la Rosa se proto přesunul do role, která se po Heidfeldovi uvolnila. Nyní však dostal od McLarenu nabídku na návrat.

"Ze všech týmů, pro které jsem ve Formuli 1 jezdil, je McLaren tím, kde se skutečně cítím jako doma," řekl de la Rosa. "Jsem proto velice nadšený tím, že se k týmu vracím pomáhat s vývojem MP4-26.

Lewis (Hamilton) a Jenson (Button) si už vybudovali neuvěřitelně pozitivní a produktivní vztah, takže, budujíc a přispívajíc k jejich existujícímu vztahu, mám v plánu udělat vše, co dovedu, abych týmu pomohl dostat ještě více z našeho vozu, našich inženýrů a našich technických zdrojů v McLaren Technology Centre."

I přes opětovné angažování de la Rosy si však McLaren ve svých službách ponechává Garyho Paffetta.

Šéf týmu Martin Whitmarsh dodal: "Vím, že mluvím za všechny své kolegy, když říkám, že jsem nadšený z toho, že si Pedro zvolil návrat k Vodafone McLaren Mercedes.

Vrací se k nám s ještě většími zkušenostmi a jeho motivace a cit pro detail zůstávají ostré jako vždy. Jeho angažmá dodává značnou sílu našemu jezdeckému složení.

Se dvěma světovými šampiony v Lewisovi a Jensonovi a dvěma z nejzkušenějších a vývojově nejschopnějších jezdců v Pedru a Garym cítíme, že máme čtyřku talentů, která rozhodně nemá konkurenci.

Zároveň přejeme Garymu velice úspěšnou sezónu v seriálu DTM s Mercedesem-Benz a jsme nadšení, že vedle světových závodních tratí nám bude nadále poskytovat přínos svými technickými a vývojovými schopnostmi."