Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

De la Rosa: "McLaren bude bojovat o titul."

De la Rosa: "McLaren bude bojovat o titul."

Letošní sezóna bude mít podle McLarenu podobný průběh.

Testman McLarenu Pedro de la Rosa uznal, že první velké ceny nejspíš nebudou v režii McLarenu, s ohledem na celou sezónu s ním ale prý konkurenti počítat musí.

"Abych byl upřímný, tak nevím," odpověděl Španěl na otázku, zda-li může McLaren zvítězit již za necelý měsíc v Bahrajnu. "Ale jsem přesvědčený, že budeme bojovat o titul, i když třeba první závody nevyhrajeme.

V loňské sezóně jsme také měli pomalý start, jenomže po třetí Grand Prix jsme byli nejlepším týmem ve startovním poli. Jsem si jistý, že něco podobného se odehraje i letos, určitě budeme schopni vyhrát spoustu závodů."

McLaren se trápil hlavně s motorem, který postrádal rychlost i spolehlivost, Mercedes ale nezahálel a připravil nový, který se zdá být krokem vpřed.

"Bezpochyby je to pokrok, ale čeká nás ještě mnoho práce," řekl de la Rosa. "Zlepšení přišlo hlavně v podobě o hodně lepšího výkonu, teď ještě musíme zjistit, nakolik je spolehlivý.

Tady ve Valencii se chystáme otestovat vzdálenost dvou závodů, což je něco, co s minulým motorem ani nešlo. Sice jsme měli nějaké poruchy v Jerezu, na těch jsme ale zapracovali.

Podle mne stále zaostáváme za Hondou, Renaultem a možná i Ferrari, ti se zdají být v nejlepší formě již od začátku sezóny.

Přesto byl test v Jerezu povzbuzením, napjatá atmosféra povolila a je tu mnohem silnější odhodlání než jaké panovalo před týdnem."