Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Martin Matzke pilotem Belgian Racingu!

Martin Matzke pilotem Belgian Racingu!

Roudnický rodák bude naším druhým reprezentantem v MS GT1.

Dnes odpoledne stáj z Gosselies-Charleroi, Belgian Racing, oznámila jméno druhého člena týmu. Po Antoine Leclercovi usedne za volant Fordu GT druhý mladý pilot, Martin Matzke. „Jsem potěšen možností být v MS GT1 se stájí Belgian Racing. Ford GT vypadá jako konkurence schopný vůz a nemohu se dočkat, jak se bude chovat na okruhu Abú Zabí. Budeme mít pouze jeden test před prvním závodem, ale tým je velmi zkušený. Jsem si jist, že mi poskytnou podporu při přechodu do kategorie GT1“ uvedl Martin v tiskové zprávě belgické stáje.

Ve věku 21 let je Martin v současnosti nejmladším pilotem ve startovním poli. Přesto od roku 2007 nasbíral řadu zkušeností během 20 startů v GT3. S Jiřím Skulou dosáhl v roce 2008 na Oschlerschlebenu vítězství ve voze Corvette Z06. Mezi další vozy, které student z Roudnice and Labem vystřídal patří Lamborghini Gallardo, Audi R8 LMS a Alpina B6.

Vedoucí týmu Laurence Hanssen k angažování Matzkeho uvedla: „Chtěli jsme Martina, protože jde o mladého pilota se řadou zkušeností z GT3. Máme šanci rozvíjet talenty než se zaměřit na získávání uznávaných pilotů. Práce s Martinem je začátkem dlouhodobého plánu“.

Prozatím není jasné, zda se bude střídat v kokpitu s Leclercem anebo bude jezdit s piloty, kteří budou teprve najati.