Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Fernandes čelí hrozbě dalšího obvinění

Fernandes čelí hrozbě dalšího obvinění

Nespokojenost vyjádřil David Hunt, poskytovatel práva na nové jméno.

Spor o používání jména Lotus ve Formuli 1 nabírá nový směr. Vedle skutečnosti, že dnes začíná soudní jednání mezi Teamem Lotus a společností Group Lotus, hrozí novou žalobou také David Hunt.

Tony Fernandes loni přivedl do Formule 1 tým 1Malaysia Racing Team, který po dohodě se společností Group Lotus závodil pod názvem Lotus Racing. Společnost Group Lotus však na konci roku Fernandesovi sebrala práva na jméno Lotus s tvrzením, že Malajec hrubě porušoval podmínky vzájemné dohody.

Fernandes však od Davida Hunta koupil práva na jméno Team Lotus, které ve vlastnictví společnosti Group Lotus nebylo. Group Lotus však tvrdí, že ani tak Fernandes nesmí jméno Lotus v jakémkoliv tvaru ve Formuli 1 používat. Fernandes zase říká, že Group Lotus vzájemnou dohodu zrušila protiprávně. Tento spor dnes začíná řešit soud.

Vedle něj však vzniká nový spor, David Hunt totiž tvrdí, že Tony Fernandes porušuje také podmínky jejich dohody a hrozí, že pokud Fernandes svůj přístup nezmění, podá na něho žalobu nehledě na výsledek dnes zahájeného soudu.

"Když jsme v roce 1995 museli zaměstnance Teamu Lotus připravit o práci, slíbil jsem jim i fanouškům, že tým vrátím do Formule 1 v rukou řádného opatrovníka a původně jsem silně doufal, že Tony, Din a Nasa splní všechny požadavky," řekl Hunt v rozhovoru pro Daily Telegraph.

"Co mě štve, je, že jsem v dobré víře tvrdě pracoval na přípravách k tomu slyšení, protože jsem věřil, že Tony bude ctít naši lednovou dohodu.

On zjevně za pět minut dvanáct změnil svůj názor, jak sám přiznal, teď, když jsem v zastoupení jeho společnosti odvedl tolik práce, a on se snaží tu dohodu přepracovat tím, že navrhl nové podmínky, které jsou, popravdě, absurdní.

Vše, co chci, je, aby se Tony držel svého slova a ctil tu dohodu. Pokud tak nebude činit, pak bohužel nevidím důvod, proč bych mu měl nadále poskytovat pomoc a tento soud nebude poslední bitvou, které bude čelit, i když vyhraje."

Mluvčí Teamu Lotus však Huntovo tvrzení popřel, když řekl: "Team Lotus má s Davidem Huntem dohodu, která byla podepsána oběma stranami. David Hunt se pokusil tuto dohodu přepracovat, což Team Lotus není připraven udělat."