Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus v příštím roce změní název, barvy ovšem zůstanou

Lotus v příštím roce změní název, barvy ovšem zůstanou

Vozům Tonyho Fernandese budou i nadále dominovat zelená a žlutá.

Změna názvu, která čeká na současný Team Lotus, jež bude od příští sezóny přejmenován na Caterham F1, nebude mít žádný vliv na zbarvení vozů. Bude na nich tedy i nadále převládat zelená a žlutá barva.

Šéf Teamu Lotus Tony Fernandes, který se rozhodl tým přejmenovat a ukončit tak dlouhotrvající spor o jméno s Group Lotus, řekl, že zachování tradičního britského designu bude v budoucnu důležité pro image týmu.

"V příštím roce budeme i nadále zelení a žlutí, budeme se jmenovat Caterham F1 Team a budeme mít stejné lidi," řekl Fernandes. "Caterham je celosvětová značka, je to ale také britská značka. Neutíkejme tedy od toho.

Pojďme si to ujasnit. Moje kořeny jsou v Asii a to nemůžete změnit, a nemůžete změnit nic ani na tom, že si velké britské značky v Asii vedou velmi dobře. Z historického hlediska to bude hodně britská značka"


Fernandes také potvrdil, že současné sídlo v Hinghamu zůstane součástí firmy, a to i přesto, že se tým Formule 1 zřejmě přesune do Leafieldu, kde dříve sídlil Arrows.

"Mluví se o stěhování části našeho týmu, Hingham ale zůstane," dodal. "V plánu pravděpodobně je, že někde budeme mít společně tým Formule 1 a automobilku.

Jsme velice blízko oznámení, Hingham zůstane jako technologická divize a sídlo pro kompozity. Skupina tedy bude zahrnovat Formuli 1, automobilku a technologickou divizi, která bude mít dvě části - inženýrskou a kompozitní.

Vidíme velkou výhodu v kompozitech, spousta technologie vyvíjená pro vozy F1, která může být využita v leteckém průmyslu, a my ji budeme posouvat vpřed."