Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Renault dosáhne dalších úspěchů, věří Boullier

Renault dosáhne dalších úspěchů, věří Boullier

Černozlaté barvy jsme prý na pódiu neviděli naposledy.

Šéf týmu Renault Eric Boullier si nemyslí, že pódium, kterého Vitalij Petrov dosáhl ve Velké ceně Austrálie, je posledním podobným úspěchem týmu.

Po těžké zimě, kdy se při rally zranil Robert Kubica, bylo Rusovo třetí místo v Melbourne výraznou morální vzpruhou pro celý tým.

"Začínám věřit, že to budeme opakovat," řekl Boullier. "V Malajsii budeme mít vylepšený vůz."

Na otázku, zda bude vylepšení dostatečné, aby se Renault dostal před Ferrari, Bouiller řekl: "Myslím, že nejsme daleko od toho být už lepší..."

K silnému startu do sezóny týmu také dopomohl inovativní systém výfuků, jejich konec je nyní směřován na přední část bočnic. Boullier pochválil technického ředitele Jamese Allisona za důvěru v tento systém a vzpomínal na loňskou společnou diskusi ve své konceláři.

"James mě přesvědčil. V jedné fázi jsme se museli rozhodnout, zda zvolíme konzervativní způsob, či půjdeme do nového konceptu. Nechci si přisuzovat zásluhy, protože jsme to byli James a já v kanceláři. A po rozhovoru jsem řekl, že ho podpořím. Byl přesvědčen a já také. Bylo to oboustranné rozhodnutí," dokončil Bouiller.