Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Body budou na Sepangu možné, říká Maldonado

Body budou na Sepangu možné, říká Maldonado

Venezuelan si v Melbourne vyzkoušel průběh víkendu a věří si.

Pastor Maldonado věří, že kvalifikovat se a dojet závod v první desítce by mohlo být na Sepangu reálným cílem.

Loňský šampion GP2 zahájil svou premiérovou sezónu slušným debutem, když do Velké ceny Austrálie startoval z patnáctého místa, leč závod kvůli technické poruše nedokončil.

"Po náročném startu do sezóny v Melbourne jsem více než připravený vyrazit do Malajsie," řekl. "Navzdory výsledku v Austrálii se nyní cítím daleko sebejistěji, co se týče jak auta, tak týmu.

Myslím, že budeme schopni dostat z vozu lepší výkonnost, protože v něm bude velký potenciál, pokud budeme pracovat tvrdě."

Ačkoliv Maldonado v Melbourne brzy odstoupil, pochvaluje si skutečnost, že si na vlastní kůži vyzkoušel průběh závodního víkendu Formule 1, což je pro něj důležitou zkušeností.

"Když se dívám dopředu, naším cílem je nadále se zlepšovat závod od závodu. Rád bych byl v první desítce jak v kvalifikaci, tak v závodě a myslím, že toho můžeme dosáhnout.

Samozřejmě, bývalo by bylo lepší, kdybychom byli v Melbourne schopni závod dokončit, ale pozitivní je, že jsem nyní zkušenější cítím sebejistotu v tom, jak se víkend Formule 1 a v něm zahrnuté procedury vyvíjí."