Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull nebere své soupeře na lehkou váhu

Red Bull nebere své soupeře na lehkou váhu

"McLaren a Ferrari jsou naší hlavní starostí."

Tým Red Bull Racing říká, že stále bedlivě sleduje formu svých hlavních soupeřů, týmů McLaren a Ferrari, a snaží se neusnout na vavřínech, přestože vyhrál úvodní dvě velké ceny letošní sezóny.

Sebastian Vettel vybojoval pole position a vítězství jak v Austrálii, tak v Malajsii, Red Bull však tvrdí, že chce-li si svou pozici udržet, musí se stále snažit.

"McLaren a Ferrari jsou naší hlavní starostí," řekl Christian Horner, šéf týmu. "Myslím, že je vidět, že výkonnost může stoupat a klesat.

Ferrari vypadalo v závodě v Malajsii velice silně, takže se musíme zaměřit na optimalizaci své vlastní výkonnosti. Podařilo se nám vyhrát úvodní dvě velké ceny sezóny, což je ohromný začátek, a pokusíme se na této formě před Velkou cenou Číny stavět."

Vettel vyhrál v Malajsii i navzdory tomu, že nemohl plně využívat svého systému KERS, dá se tedy předpokládat, že rychlost RB7 může být ještě lepší. Horner však řekl, že klíčové rozhodnutí v Malajsii padlo už ve volných trénincích, kdy se tým zaměřil především na závodní tempo.

"Myslím, že pneumatiky se staly nejvýznamnějším faktorem určujícím výkonnostní rozdíly. Po Melbourne jsme zvolili trochu odlišný přístup a hodně úsilí zaměřili na závod a já bych řekl, že se to vyplatilo.

Možná nás to stálo nějaký čas v kvalifikaci, ale myslím, že ten přístup pro závod byl zcela správný."