Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Kubicův stav se zlepšuje, již brzy opustí nemocnici

Kubicův stav se zlepšuje, již brzy opustí nemocnici

Polského jezdce čeká další fáze intenzivní rehabilitace.

Robert Kubica prozradil, že se jeho zdravotní stav zlepšuje, a očekává opuštění nemocnice v Santa Coroně do deseti dnů. Před Polákem stojí další fáze náročné rehabilitace, která, jak věří, ho dostane zpátky do kokpitu Formule 1.

Pilot Renaultu strávil v nemocničním zařízení více než dva měsíce, poté co při vážné nehodě v italské rally málem přišel o ruku. V rozhovoru se Kubica nechal slyšet, že se těší na návrat do svého domova v Monaku, následně pak zamíří do italské kliniky Formula Medicine, kde bude pokračovat v léčebné proceduře.

"Začínám se nyní cítit o hodně lépe," řekl Kubica. "Mé zotavování jde správným směrem - má síla i váha roste každým dnem a díky tomu již velmi brzy opustím nemocnici v Santa Coroně. Ještě nevím přesné datum, ale věřím, že budu moci odejít během deseti dnů.

Pohyblivost mé ruky je limitována, ale to je dost běžné v takovéto situaci, protože spojené pažní svaly jsou stále velmi slabé kvůli dlouhému období nepohyblivosti. Vše se ale lepší den za dnem.

Jakmile opustím nemocnici, zamířím domů do Monaka, abych si zde krátce odpočinul. Pak se přesunu do zařízení doktora Ceccarelliho v Itálii, kde započnu program intenzivní rehabilitace a předběžný lehký tréninkový program. Oba tyto programy se postupně protnou, v závislosti na rychlosti mé regenerace."

Kubica byl během úvodních závodních víkendů sezóny 2011 ve spojení se svým týmem a podle svých slov věří, že se stáj bude nadále zlepšovat.

"Posílají mi zprávy ze závodů, abych zůstal v obraze a byl plně informován, tak jako bych byl přímo na trati. Eric Boullier je rovněž v neustálém kontaktu a informuje se o mém celkovém stavu.

Bezpochyby to byl silný start do sezóny. Potenciál vozu, jehož jsem si byl vědom již v únorových testech ve Valencii, se, zdá se, potvrdil. Jako obvykle je nyní důležité, aby vývoj v Enstone stále přinášel nové úpravy, aby udržel tuto výkonnostní úroveň. Chlapi odvedli s tímto vozem skvělou práci a jsem si jistý, že budou pokračovat s jeho zlepšováním."

Když měl Kubica poslat nějaký vzkaz svým fanouškům, uvedl: "Užívejte si nadále show ve F1, i když tam v tuto chvíli nejsem. Z mé strany se pokusím využít svou obtížnou zkušenost a vrátit se tak silný, jak jen to půjde."