Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Tomáš Enge: V Algarve chceme bojovat o pódium

Tomáš Enge: V Algarve chceme bojovat o pódium

Třetím podnikem na portugalském okruhu pokračuje MS GT1.

Tým Young Driver AMR míří na jih Evropy k třetímu podniku světového šampionátu vozů GT1. Posádka ve složení Tomáš Enge – Alex Müller bude chtít v Algarve potvrdit výsledek z Zolderu, kde skončili v hlavním závodě třetí.

Po měsíční přestávce se naplno roztočí Světový šampionát vozů GT1 na portugalském okruhu Algarve (6. až 8. května 2011). Hned o následujícím květnovém víkendu se jezdci představí na německém okruhu Sachsenring, který bude domácím závodem pro tým Young Driver AMR, v jehož barvách startuje Tomáš Enge.

V loňském roce bojovala posádka Tomáš Enge – Darren Turner v Algarve o pozici nejvyšší. Bohužel česko-britské duo mělo problémy s pneumatikami a nakonec jezdci s vozem Aston Martin DBR9 skončili na desátém místě. Letošní závod je naplánovaný o čtyři měsíce dříve a teploty by se měly pohybovat výrazně níže, než v loňském roce.

„V Algarve bude sice teplo, ale toho se již tolik nebojíme, jako v loňském roce. Letos jsme v Abu Dhabi dokázali být rychlí. Může za to změna pravidel. Letos máme navíc dvě sady pneumatik, které musíme po pátečních volných trénincích odevzdat a pro zbylé dva dny jedeme všichni se čtyřmi sadami. Ale myslím si, že tato změna trochu uškodila šampionátu, protože se méně předjíždí – nedochází tolik k opotřebení pneumatik,“ uvedl Tomáš Enge.

Jezdci týmu Young Driver AMR se v uplynulém týdnu zúčastnili akce k uzavření lyžařské sezóny ve švýcarském středisku Samnaun. „Ze Švýcarska pocházejí naši dva významní sponzoři, kteří se účastnili akce k ukončení lyžařské sezóny. Účastnili jsme se všichni: Alex, Stefan, Darren a já. Byli tam i další členové našeho týmu, kteří si užili posledního lyžování. My jsme to raději neabsolvovali, abychom si nepřivodili nějaké zranění,“ popsal akci liberecký rodák.

„Okruh v Algarve je zajímavý, ale nepatří mezi mé favority. Je členitý. Naleznete zde pomalé ale i hodně rychlé pasáže s horizonty. Je možné, že po tomto víkendu se sem budu rád vracet, chceme určitě útočit na pozice nejvyšší,“ dodal český jezdec.

Závody šampionátu FIA GT1 World Championship můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách televizní stanice SPORT 5. V sobotu 7. května 2011 od 12:00 hod kvalifikaci a od 18:00 hod kvalifikační závod. V neděli 8. května 2011 pak hlavní závod od 15:30 hod.

Průběžné pořadí šampionátu naleznete ZDE

 
KALENDÁŘ FIA GT1 WORLD CHAMPIONSHIP 2011:

 25-26/03  Yas Marina  Abu Dhabi
 09-10/04  Zolder  Belgie
 07-08/05  Algarve  Portugalsko
 14-15/05  Sachsenring  Německo
 04-05/06  Silverstone   Velká Británie
 02-03/07  Navarra  Španělsko
 16-17/07  Paul Ricard  Francie
 03-04/09  Ordos  Čína
 22-23/10  Interlagos   Brazílie
 05-06/11  San Luis  Argentina

 
UŽITEČNÉ ODKAZY:

Oficiální stránky týmu Young Driver AMR 
Agentura BPA sport marketing  www.bpa.cz
Oficiální stránky Tomáše Engeho  www.tomas-enge.cz
Oficiální stránky Alexe Müllera  www.alex-mueller.net
Oficiální stránky Darrena Turnera  www.darrenturner.net
Oficiální stránky Stefana Mückeho  www.stefan-muecke.de
Oficiální stránky týmu Fischer Racing
Oficiální stránky šampionátu FIA GT1