Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Massa: Více penalizací pro Hamiltona, jinak se nepoučí

Massa: Více penalizací pro Hamiltona, jinak se nepoučí

Za jeho nehodu v tunelu prý může způsobené poškození vozu.

Felipe Massa vyzývá Mezinárodní automobilovou federaci (FIA) k dalším penalizacím Lewise Hamiltona po jejich vzájemné kolizi při Velké ceně Monaka.

Pilot McLarenu se dostal do kontaktu s Massou v 34. kole, když se pokusil Brazilce předjet na vnitřku vlásenky Loews. Massa si přitom pošramotil přední část vozu o záď red bullu Marka Webbera. Hamilton za manévr obdržel penalizaci průjezdu boxy, ačkoli tvrdí, že byl při incidentu vytlačen Massovým ferrari.

Samotný Massa krátce poté havaroval v tunelu, podle jeho slov za nehodu mohlo poškození způsobené nárazem Hamiltona.

"Pokoušel se mě předjet na obrubníku, kde si myslím, že nebylo předjetí možné," řekl Massa. "Myslím, že byl příliš agresivní.

Když jsem se potom dostal do tunelu, můj vůz byl poškozený a vyjel jsem na špinavou část tratě a narazil do zdi. To, co dnes udělal, bylo neuvěřitelné. Ne jen mě, ale také jiným jezdcům."

Na dotaz Autosportu, zda si myslí, že by měl Hamilton častěji dostávat penalizace, aby svou jízdu zklidnil, Massa odpověděl: "Ano, myslím, že musí být opět penalizován a to pro jeho dobro - jinak se nepoučí.

FIA musí pro něj něco vymyslet, jinak se nepoučí."

Hamilton nakonec dokončil závod na šesté pozici, po závodě sice obdržel 20s penalizaci za kolizi s Pastorem Maldonadem, ta však na jeho výsledku nic nezměnila.

Na dotaz, zda si myslí, že je Hamilton nejproblematičtějším jezdcem, proti kterému musí ve Formuli 1 závodit, Massa odvětil: "Možná je tím, kdo tráví nejvíce času u (komisařů) FIA, nevím."