Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Rosberg věří, že Mercedes bude ve Valencii rychlý

Rosberg věří, že Mercedes bude ve Valencii rychlý

Tým z Brackley chystá pro nadcházející závod další novinky.

Nico Rosberg věří, že Mercedes dokáže ve Valencii podat ještě lepší výkon než při minulé velké ceně v Kanadě, kde Michael Schumacher sahal po pódiovém umístění.

Jedním z hlavních problémů týmu v letošním ročníku je přílišná agresivita vozu W02 k pneumatikám. Mercedes však do Valencie veze další nové díly a Rosberg věří, že jejich použití se vyplatí.

"Ve Valencii je to vždy velice zajímavý víkend," řekl Němec. "Trať je kombinací skutečného a městského okruhu, takže zdi jsou vozům velice blízko a vy se během všech těch 25 zatáček musíte skutečně soustředit.

Vážně mě ten okruh baví a je to velký podnik v docela hezkém městě. Navštívil jsem továrnu, abych se se všemi viděl, bylo to hezké a bylo dobré vidět, jak práce pokračují.

Tvrdě pracujeme na tom, abychom ve Valencii dosáhli lepšího výsledku než v Kanadě, a já skutečně věřím tomu, že na to máme."

Šéf týmu Ross Brawn dodal, že vůz Mercedesu stále není dostatečně rychlý, na druhou stranu však nevidí důvod, proč by stáj neměla bojovat na špici.

"Minulý závod v Kanadě završil pro tým dobrý víkend a zatímco stále potřebujeme pracovat na skutečné rychlosti vozu, bylo povzbuzující a prospělo nám, že jsme znovu bojovali o pódiové umístění," řekl.