Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jezdci McLarenu mají problémy se střední směsí pneumatik

Jezdci McLarenu mají problémy se střední směsí pneumatik

Bílá pneumatika Pirelli je podle nich na Valencii možná příliš tvrdá.

Piloti McLarenu Jenson Button a Lewis Hamilton přiznali, že měli v dnešních volných trénincích na Velkou cenu Evropy potíže se střední směsí pneumatik.

Bílá specifikace pneumatik Pirelli absolvuje ve Valencii svou závodní premiéru, jezdci McLarenu však tvrdí, že pro místní městský okruh je možná až příliš tvrdá.

"Na měkčí gumě je vyvážení celkem dobré, s tou to zvládáme," řekl Button, šestý nejrychlejší v odpoledním tréninku. "Na tvrdší gumě nás ale ještě čeká nějaká práce. Jsou to velice odlišné pneumatiky a fungují jinak, takže je to trochu složité.

Máme ale spoustu času a snad pro zítřek zlepšíme nastavení. Myslím, že víme, co dělat, což je dobré.

Dnes odpoledne jsem měl na té tvrdší z obou směsí špatnou přilnavost, kvůli tomu masivní přetáčivost i velkou nedotáčivost. A pak nasadíte měkkou gumu a vyvážení je úplně jiné, takže je těžké udělat to tak, aby obě směsi fungovaly se stejným nastavením.

Připadá mi to, jako by ty střední pneumatiky byly pro tento okruh moc tvrdé. Jenom doufejme, že se trať zítra zlepší a my na ní budeme trochu konkurenceschopnější."

Buttonův týmový kolega Hamilton, který byl dnes odpoledne druhý nejrychlejší, také přiznal, že na střední směsi pneumatik se trápil s vyvážením.

Brit je však přesvědčen o tom, že i tak bude McLaren ve Valencii bojovat o příčky nejvyšší.

"Byl to zajímavý den," řekl Hamilton. "Přivezli jsme sem novou střední směs, kterou bylo celkem těžké používat. Hádám, že red bullům a ferrari se to povedlo, nám to ale dělalo problémy. Jakmile jsme ale nasadili měkkou směs, bylo vidět, že máme velice slušnou rychlost.

Ještě ale můžeme auto zlepšit. Vepředu to vypadá velice vyrovnaně, my ale rozhodně budeme ve hře."