Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Trulli kritizuje FIA, že nepotrestala Pereze

Trulli kritizuje FIA, že nepotrestala Pereze

Mexičan si na Hungaroringu zkrátil šikanu, aby udržel svou pozici.

Jarno Trulli zkritizoval Mezinárodní automobilovou federaci FIA, která podle něj měla ve Velké ceně Maďarska penalizovat Sergia Pereze.

Ital není spokojen s tím, že FIA nepotrestala Perezovo zkrácení šikany v úvodu závodu, díky kterému se Mexičan před Trullim udržel.

Pilot Lotusu, který odstoupil po sedmnácti kolech, věří, že FIA měla za tento incident Pereze penalizovat. Mezinárodní automobilová federace by si podle něj při rozdělování penalizací měla všímat také incidentů v zadní části pole.

"Tentokrát je řada na mně stěžovat si na FIA i přesto, že pro mě závod téměř okamžitě skončil,"
napsal Trulli ve svém sloupku v novinách Repubblica. "Už na startu jsem se musel vypořádat s třemi incidenty přede mnou, které mě srazily dozadu, pak přišel Perez se svým absurdním chováním a byl konec.

Byl neskutečně pomalý, pomalejší než můj lotus. Dvakrát jsem ho předjel a aby si udržel svou pozici, zkrátil si šikanu. Pravidla mluví jasně, musel uhnout a vrátit mi pozici, místo, aby to udělal, zůstal přede mnou.

Předvedl ojedinělý druh drzosti a unikátní ignorace pravidel, ale divím se, proč proti tomu FIA nijak nezakročila. Na co tady je? Na co koukali? Chápu, proč by nad tím chlapec pokrčil rameny, sportovní komisaři ale měli zakročit.

Mohl jsem ho předjet jen v pomalém místě, nikdy jsem to ale nedokázal, zpomaloval mě a zničil mi závod předtím, než mi stejně jako na Silverstonu odešel motor a já musel odstoupit.

Můj vzkaz je jasný: máme tu jen jedna pravidla a jsou stejná pro všechny, nejen pro ty vpředu, ale také pro jezdce v zadní části pole."