Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sportovní komisaři povolili start posledním čtyřem z kvalifikace

Sportovní komisaři povolili start posledním čtyřem z kvalifikace

Na roštu se tak objeví kompletní startovní pole.

Všichni čtyři jezdci, kteří se nekvalifikovali do Velké ceny Belgie, budou moct nastoupit na start závodu. Rozhodli o tom sportovní komisaři.

Domácí závodník Jerome d'Ambrosio a piloti týmu HRT Vitantonio Liuzzi a Daniel Ricciardo nezajeli v první části kvalifikace čas potřebný pro splnění limitu 107%, tedy nejhůře 2:10.339.

Spolu s nimi se nekvalifikoval také Michael Schumacher, z jehož vozu jen krátce po prvním vyjetí z boxů odlétlo pravé zadní kolo. Němec po nárazu do zdi nemohl pokračovat a tak se k měřenému kolu ani nedostal.

Sportovní komisaři ale všem zmíněným závodníkům start povolili, neboť jsou z volných tréninků a předchozích letošních závodů přesvědčeni o jejich dostatečné konkurenceschopnosti. Kvalifikaci navíc do značné míry ovlivnil déšť, který pravé rozložení sil částečně zakryl.

D'Ambrosio si navíc na startovním roštu o jednu pozici polepší a odstartuje dvacátý, šestnáctý Pastor Maldonado totiž dostal penalizaci odsunu o pět míst za kolizi s Lewisem Hamiltonem ve druhé části kvalifikace.