Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton nestihl poslední kolo. Zdrželi ho Webber a Schumi

Hamilton nestihl poslední kolo. Zdrželi ho Webber a Schumi

Bylo to nebezpečné, postěžoval si.

Další závod – další incident. Lewis Hamilton se ale tentokrát cítí spíš jako oběť. Pilot McLarenu nestihl v kvalifikaci na Velkou cenu Japonska nájezd do posledního měřeného kola. Zdrželi ho Michael Schumacher a Mark Webber, kteří ho předjížděli.

„Přijížděl jsem do šikany, kouknu do zrcátka a tam se vynořil Mark. Michaela jsem neviděl, ale najednou mě předjížděl a málem jsme bourali. Bylo to nebezpečné,“ poznamenal Hamilton, který v kvalifikaci nakonec skončil třetí.

Schumacher s Webberem tvrdí, že Hamilton příliš zpomalil. Britský jezdec oponuje, že si dělal odstup od týmového kolegy před sebou.

„Přede mnou byl Jenson (Button). Zpomalil, aby si před sebou udělal prostor, tak jsem si v poslední zatáčce chtěl být jistý, že i mezi námi je dostatečná mezera.“

Schumacher si potřeboval pojistit sedmou příčku pro případ, že by někdo z trojice Kobajaši, Senna a Petrov přece jen na poslední chvíli zajel nějaký čas.

„Měl jsem před sebou Webbera, protože Hamilton zpomalil. Nevím, co bylo před ním, ale naspěch jsme měli všichni tři, takže jsem se před něj nějak potřeboval dostat. Lewis mě trochu vytlačil na trávu. Projel jsem, ale byl to hektický start do rychlého kola,“ popsal jezdec Mercedesu.

Jeho kolo nakonec stejně zůstalo neměřené, nestihl ho ani on.