Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mallya slíbil, že sestavu pro příští rok oznámí dřív

Mallya slíbil, že sestavu pro příští rok oznámí dřív

Konečné rozhodnutí o jezdecké dvojici by mělo padnout před Abú Zabí.

Šéf týmu Force India Vidžaj Mallya slíbil, že o jezdecké sestavě pro příští rok rozhodně dřív, konkrétně už do příští velké ceny v Abú Zabí.

Původním záměrem Inda bylo ponechat řešení situace kolem jezdecké dvojice pro rok 2012 na konec sezóny, Adrian Sutil však požádal, aby oznámení přišlo dřív, jelikož by v případě svého nahrazení potřeboval dost času na shánění místa u jiné stáje.

Kandidáty na místo u Force Indie jsou současní piloti Sutil a Paul di Resta, kromě nich by však do závodní sedačky rád usedl taky rezervní jezdec týmu Nico Hülkenberg.

Na otázku ohledně situaci s jezdci Mallya odpověděl: "Řekl jsem velice jasně, že se rozhodnu do prosince. Nicméně, od té doby jsem byl požádán, abych se rozhodl dřív, takže budu tuto potřebu respektovat a rozhodnu se brzy.

To je vše, co k tomu mohu říct. Nebudu schopen s vámi sdílet (jaké rozhodnutí bude)."

Mallya dodal, že by rozhodnutí mělo padnout do příští velké ceny v Abú Zabí, která se jede za dva týdny. A ačkoliv se očekává, že Sutil bude nahrazen krajanem Hülkenbergem, Mallya tvrdí, že šanci mají všichni jezdci stejnou.

"Všichni tři jezdci tu jsou a všichni tři jsou ve hře, jsou to tři špičkoví jezdci, pokud vím. Do vozu se ale mohou posadit jen dva, takže to pro mě bude těžké rozhodování. Vím to, ale budu respektovat jejich potřeby a rozhodnu se dřív."

Jelikož se obecně předpokládá, že di Resta si své místo u týmu udrží, mělo by se Mallyovo rozhodování zúžit pouze na Sutila a Hülkenberga. Zatímco první zmiňovaný může nabídnout zkušenosti a sponzory, mladý Hülkenberg pro tým může být dlouhodobou perspektivou.

Na otázku, zda budou rozhodující peníze, nebo talent, však Mallya odpověděl: "My nepotřebujeme platící jezdce. Nikdy jsme tu potřebu neměli a rozhodně nechceme sedačku v autě prodávat. Takže sponzoři, kteří jsou s tím spojení, nehrají roli, pokud vím.

My chceme výkonnost a jak říkám od té doby, co jsme oznámili dohodu se skupinou Sahara, přinesli do týmu 100 milionů dolarů. Jejich očekáváním, stejně jako mým, je, abychom ty peníze využili tak, abychom zajistili, že se výkonnost zlepší. Jezdec je také do značné míry součástí toho zlepšení týmu."

Mallya však vyzdvihl Hülkenbergův talent a poznamenal, že jeho vítězství v kvalifikaci na loňskou Velkou cenu Brazílie je důkazem, jak dobrý je.

"Je velice dobrý. Skutečnost, že se mu loni podařilo dostat Williams na pole position mluví za vše, no ne?"