Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jan Charouz je rád, že je tak blízko za Ricciardem

Jan Charouz je rád, že je tak blízko za Ricciardem

Český pilot dnes jezdil v barvách HRT.

Jan Charouz, který se dnes stal druhým Čechem, jež zasáhl do závodního víkendu Formule 1, je se svým vystoupením v prvním tréninku na Velkou cenu Brazílie velmi spokojen, když ztratil na Daniela Ricciarda v dalším voze HRT kolem šesti desetin sekundy.

24letý Charouz jel s Formulí 1 už několikrát, naposledy za volantem renaultu a právě hrt minulý týden při testech nováčků v Abú Zabí. V dnešním ranním tréninku usedl do vozu místo Vitantonia Liuzziho a ačkoliv byl ze všech nejpomalejší, na Ricciarda ztratil jen 626 tisícin sekundy.

"Myslím, že jsem odvedl celkem dobrou práci, jelikož jsem byl blízko Danielovi, což bylo hlavním cílem," řekl Charouz. "Nemyslím si, že je pět desetin příliš.

Vůz se chová docela dobře, je velmi jednoduchý na řízení, chtěl bych ale mít k dispozici více pneumatik, protože když jsem se naučil trať, nebyly už pneumatiky v nejlepším stavu, je to ale stejné pro všechny a s výsledkem jsem spokojen. Cílem bylo zajet co nejvíce kol a zvyknout si na auto a trať, což jsme udělali."


Český pilot také dodal, že být vůbec součástí programu velké ceny byla čest.

"Bylo to skvělé, být na trati s jezdci jako (Michael) Schumacher, (Sebastian) Vettel a (Fernando) Alonso je neuvěřitelné,"
řekl Charouz. "Oproti testům je to trochu rozdílné, protože tady je na trati mnohem více aut, takže musíte ostatním nechat místo, abyste nezpůsobili velký provoz."

Šéf týmu Colin Kolles byl s dnešním Charouzovým výkonem spokojen.

"Soustředil se a dobře pracoval s týmem," řekl Kolles. "Byla to jeho první zkušenost s víkendem F1. Zajel více kol než kdokoliv další a skončil jen šest desetin za Danielem."