Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Žádná náhrada za Austin nebude, říká Ecclestone

Žádná náhrada za Austin nebude, říká Ecclestone

Vyřešil by tím problém příliš velkého počtu závodů.

Šéf Formule 1 Bernie Ecclestone prohlásil, že v případě, že Velká cena USA skutečně vypadne z kalendáře, nenahradí ji žádný jiný závod.

Ve stínu pokračující nejistoty o osudu závodu v Austinu Ecclestone v Brazílii řekl, že pokud bude na Světové radě motorsportu, jejíž schůze je v plánu na příští měsíc, skutečně americký podnik vyškrtnut z kalendáře, žádný jiný závod nebude dosazen na jeho místo.

"Věřím, že s tím budou všichni spokojeni," řekl Ecclestone na možnost, když bude v kalendáři 19 závodů. "Týmy si stěžují, že je příliš mnoho závodů, takže tím vyřešíme problém."

Ecclestone při té příležitosti také zopakoval, že jak Bahrajn, tak Korea budou, i navzdory nejistotám ohledně těchto závodů, součástí kalendáře příštího ročníku.

Ohledně Koreji Ecclestone řekl: "Ano, máme s nimi smlouvu. Mají kontrakt a budeme tam."

Co se Bahrajnu týče, Ecclestone přiznal, že zatím nečetl 500-stránkovou zprávu o nepokojích, která vyšla tento týden. Prohlásil ale, že není pochyb o tom, že se závod uskuteční. "S Bahrajnem máme kontrakt. Budeme tam," řekl.

O posledních novinkách o situaci na okruhu v Austinu Ecclestone řekl: "Nemám tušení. Šéf okruhu Bobby Epstein se měl vrátit s potvrzením ohledně věcí, které se nepodařily udělat."