Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus potvrdil příchod Johna Ileye

Lotus potvrdil příchod Johna Ileye

Odborník na aerodynamiku k týmu přichází z McLarenu.

Team Lotus oficiálně oznámil, že do svých řad získal odborníka na aerodynamiku Johna Ileyho. V týmu bude zastávat funkci ředitele výkonnosti.

Iley, který většinu své kariéry strávil v McLarenu, pracoval na začátku kariéry v týmech Jordan a Renault po boku technického ředitele Lotusu Mika Gascoynea.

Výkonný ředitel Teamu Lotus, Riad Asmat, řekl: "To, že dokážeme přilákat člověka Johnova kalibru, je skutečnou známkou našeho růstu a vývoje jakožto vážného uchazeče o dlouhodobé úspěchy a všichni jsme velmi nadšeni z přínosů, které od momentu, kdy začne s týmem pracovat, budeme mít."

Kvůli svým smluvním závazkům s McLarenem nebude moci Iley pracovat s Lotusem, který se mezitím přejmenuje na Caterham, až do června příštího roku.

Šéf týmu McLaren Martin Whitmarsh k tomu dodal: "John přispěl velkou měrou k rozvinutí aerodynamických schopností týmu Vodafone McLaren Mercedes, rozhodl se ale přijmout nabídku týmu Caterham F1 pro sezónu 2012 a dále. Spolupráci s Johnem jsme si užívali a do budoucna mu přejeme jen to nejlepší."