Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren chystá nové auto už pro první testy

McLaren chystá nové auto už pro první testy

Model MP4-27 bude představen v pondělí 1. února.

McLaren chce mít nový monopost pro příští sezónu hotový už pro první předsezónní testy na začátku února v Jerezu. Oznámil totiž, že svůj MP4-27 představí v pondělí 1. února.

Jelikož zpřísnění technických regulí znamená, že šasi vozů musí projít povinnými nárazovými testy už před vyjetím do předsezónních testů, a druhá série testování následuje až dva týdny po té první, dá se očekávat, že se některé týmy rozhodnou vynechat první testy a využít tak času navíc.

McLaren se však mezi tyto stáje neřadí a naopak stejně jako například Ferrari a Red Bull oznámilo, že chce se svým novým vozem vyjet už k prvním testům a strávit tak co nejvíce času na trati.

Naproti tomu Mercedes uveřejnil, že první sérii testů záměrně vynechá a bude se déle soustředit na vývoj svého nového vozu v továrně.

Šéf týmu Mercedes Ross Brawn se nedávno nechal slyšet, že o tomto rozhodnutí v žádném případě nepochybuje.

"V továrně se již nějaký čas zaměřujeme na výzvu roku 2012 a naší velice jasnou ambicí pro příští rok je posunout se startovním polem vpřed," řekl Brawn. "Jako vždycky jsou zimní vývoj a výrobní procesy kompromisem mezi časem pro hledání výkonnosti v továrně a časem pro hledání té výkonnosti během předsezónního testování.

My jsme přesvědčeni, že rozhodnutí jet s vozem až ve druhých zimních testech je optimálním kompromisem pro náš návrhářský a vývojový program pro F1 W03."