Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Barcelona možná přehodnotí pořádání velké ceny F1

Barcelona možná přehodnotí pořádání velké ceny F1

Valencie prý odmítla možnost střídání se o závod.

Katalánská vláda možná přehodnotí pořádání závodů Formule 1 a MotoGP na okruhu Circuit de Catalunya nedaleko Barcelony, současný stav je totiž podle ní finančně neudržitelný.

"Možná přehodnotíme pořádáme velkých cen Formule 1 a motocyklů," řekl rádiu RAC1 Andreu Mas-Colell, katalánský ministr ekonomiky.

"Nevíme jistě, zda si je za současné situace můžeme dovolit. Není to první věc, kterou budeme přehodnocovat, ale v těchto časech se musíme velice důkladně zabývat tím, za co utrácíme peníze."

Vyvstává proto otázka, zda Španělso nepřijde o Formuli 1 úplně, představitelé druhého závodu ve Valencii už totiž také vyjádřili obavy nad tím, zda budou schopni svou velkou cenu v kalendáři udržet (psali jsme zde).

Řešením by mohla být dohoda mezi oběma okruhy o střídavém pořádání závodu, Valencie však podle některých zdrojů takový návrh odmítla.

Formule 1 na Katalánském okruhu závodí od roku 1991, jeho představitelé však tvrdí, že jeho setrvání v kalendáři po letošní sezóně bude významně záviset na ekonomických faktorech.

Barcelona má v současné době smlouvu na pořádání velké ceny F1 do roku 2016. Katalánská vláda proto musí navíc také zvážit, zda by předčasné rozvázání kontraktu nebylo z finančního hlediska větší ránou než udržení závodu.

"Jsou kontrakty, které je dražší udržet než rozvázat," dodal Mas-Colell.