Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dirk Werner zkompletoval sestavu BMW pro DTM

Dirk Werner zkompletoval sestavu BMW pro DTM

Němec má bohaté zkušenosti se závody s GT vozy.

BMW zaplnilo všech svých šest sedaček pro sestavu DTM, když jako posledního potvrdilo Dirka Wernera.

30letý Němec se už od léta intenzivně podílel na testech nového vozu M3 DTM a v barvách bavorské automobilky bude závodit po boku loňského šampiona DTM Martina Tomczyka, Bruna Spenglera a svých kolegů, továrních jezdců BMW, Andyho Priaulxe, Augusta Farfuse a Joeye Handa.

"Jako šestý jezdec je Dirk Werner ideální volbou pro zkompletování naší jezdecké sestavy," řekl šéf oddělení motorsportu BMW Jens Marquardt. "Dirk nás během testů přesvědčil, že je správným člověkem.

Výsledkem několikaměsíčního snažení je sestava, která, doufejme, dosáhne v DTM velkých věcí. Můžeme se pochlubit rychlostí, zkušeností a řadou mezinárodních titulů. Jsem rád, že má naše sestava takový mezinárodní nádech. Dva jezdci ze Severní Ameriky, jeden z Jižní Ameriky, Brit a dva Němci. Náš tým má také mnoho fanoušků."


Werner má na svém kontě titul z německého Porsche Carrera Cupu a několik vítězství v nejprestižnějším Supercupu. Od doby, co je jezdcem BMW, dokázal vybojovat dva tituly šampiona třídy GT v Grand-Am a dojet na stupních vítězů v závodě 24 h Spa.

Loni skončil spolu se svým týmovým kolegou Billem Auberlenem na konečném třetím místě v kategorii GT American Le Mans Series.