Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Caterham potvrdil přesun své základy do Leafieldu

Caterham potvrdil přesun své základy do Leafieldu

Rostoucí tým využije bývalé továrny Arrowsu a Super Aguri.

Caterham se přesune ze své stávající základny v Hinghamu do bývalé továrny týmů Arrows a Super Aguri v Leafieldu, potvrdil to jeho šéf Tony Fernandes.

Stáj, loni závodící pod názvem Team Lotus, hodlá přesídlit do Leafield Technical Centre, kde od roku 1993 do svého zániku v roce 2002 měl svou základnu tým Arrows Toma Walkinshawa. Od roku 2006 do svého zániku v roce 2008 pak místní zázemí využíval japonský tým Super Aguri.

Plánovaný přesun by se měl uskutečnit v srpnu letošního roku a tým věří, že nová základna mu pomůže v dalším růstu.

"Továrna v Hinghamu je naším domovem od té doby, co nám byla potvrzena přihláška do Mistrovství světa Formule 1 v září roku 2009, a sloužila nám neuvěřitelně dobře, v prvních fázích našeho vývoje nám poskytla perfektní platformu pro vybudování jak týmu F1, tak týmu GP2," řekl šéf týmu Tony Fernandes.

"Nicméně, jak oba týmy rostly a my jsme se posunuli v plánovaném procesu, když jsme získali Caterham Cars a založili širší Skupinu Caterham, začalo být jasné, že potřebujeme ustájit automobilku ve stejné továrně jako naše závodní týmy, abychom měli co nejlepší šanci splnit své budoucí cíle jak na trati, tak mimo ni.

Začali jsme se poohlížet po místě, které by mohlo vyhovovat našim budoucím potřebám našich závodních týmů i produkce silničních vozů a Leafield se brzy stal jasnou volbou."

Caterham potvrdil, že spolu s týmem F1 se do Leafieldu přestěhuje také jeho juniorský tým, se kterým startuje v doprovodném seriálu GP2.

Fernandes dodal: "V továrně v Hinghamu náš sen začal a my budeme toto místo nadále vyvíjet jako nový trvalý domov pro Caterham Composites.

V továrně už máme moderní technické a produkční zázemí, teď zaměřené na týmy F1 a GP2, a budeme toto zázemí nadále rozšiřovat, abychom si pomohli splnit budoucí požadavky klientů Caterham Composites na všech trzích, na kterých bude společnost působit, nadále poskytovat pracovní místa a investovat do prvotřídní, nejmodernější technologie v Norfolku. Caterham Technology and Innovation také zůstane v Norfolku, čímž chceme prokázat oddanost našemu prvnímu domovu.

Zatímco sice bude smutné, když se týmy F1 a GP2 přesunou z Hinghamu, s Norfolkem se neloučíme. Ten bude další kapitolou ve vývoji jak našich týmů v motorsportu, tak naší automobilky a poskytuje nám tu nejlepší šanci nadále se zlepšovat jak na trati, tak v budoucnu také na silnici s Caterham Cars."