Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Caterham se ještě nevzdal

Caterham se ještě nevzdal

Zájem má miliardář a dvě automobilové společnosti.

První společný test týmů F1 před sezónou 2015 se již blíží každým dnem a Force India jako první tým už oznámila i datum odhalení nového vozu. U Caterhamu však mají úplně jiné problémy. Správci stáje se stále ještě nepodařilo najít kupce a v továrně se vůbec nepracuje. Díky výjimce udělené FIA i ostatními týmy by v případě úspěšné záchrany mohl do sezony nastoupit se starým vozem i loňskou specifikací pohonné jednotky, ale čas se i tak nepříjemně krátí.

"Nadále vyjednáváme s několika zájemci, ale na účast v testech nemáme peníze, takže pokud se týmu nikdo včas neujme, tak nás tam neuvidíte," řekl BBC zástupce správcovské společnosti Smith & Williamson. Ani 1. února ještě nemusí být na záchranu týmu pozdě, hraničním termínem je až datum, kdy bude třeba začít balit a poslat vybavení a vozy do Austrálie.

"Sice nic nevylučuji, ale pokud se nic nezmění do prvního závodu, šance na záchranu klesne prakticky na nulu. Věci by se měly dát do pohybu, jinak to už nebudeme moci stihnout."

Hlavním správcem týmu je Finbarr O'Connell, který proces vyjednávání se zájemci popsal jako "otravně pomalý".

"Jednáme s pár lidmi, o kterých víme, že pokud by se rozhodli vstoupit do F1, měli by na ni dostatek peněz. Ale i pro ně je to velké rozhodnutí. Formule 1 je velmi drahá a zájemců proto není mnoho. Jeden ze zájemců je miliardář, který by chtěl mít vlastní tým v F1, přičemž by ho využil k podpoře svých produktů a dalšími dvěma jsou společnosti z automobilového průmyslu. Pokud sezóna stojí kolem 100 milionů liber, nechcete nic uspěchat."