Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Caterham by mohl jezdit s letošním vozem

Caterham by mohl jezdit s letošním vozem

Soupeři podávají pomocnou ruku, ale bude to stačit?

Před pár dny se FIA a týmy F1 shodly, že by nikomu nevadilo kdyby Caterham nebo Marussia využívaly letošní pohonné jednotky i příští rok. Výjimka má zvýšit zájem investorů o koupi těchto stájí a udržet počet týmů Formule 1 alespoň na čísle 10. Dnes by FIA na zasedání Světové rady motorsportu měla odsouhlasit i další výjimku - Caterham by mohl příští rok jezdit s letošními vozy, takže by se nemusel přizpůsobovat například novým pravidlům v oblasti nosů monopostů.

Správce Caterhamu, Finbarr O'Connell, na margo výjimky řekl: "Zvýší to zájem všech zájemců, s nimiž jsem dosud komunikoval. Dá jim to možnost volby a jednoduššího vstupu do F1. Komise F1 i FIA souhlasí, že slabší týmy mohou příští rok použít vozy z roku 2014, díky čemuž získají více času a možností. Musíme myslet na to, že koupit tým F1 je velké rozhodnutí, protože se pojí s obrovskými náklady."

Caterham je v nucené správě již od října a ještě před Velkou cenou Abú Zabí propustil 230 zaměstnanců továrny, kvůli čemuž byly zastaveny veškeré přípravy na sezónu 2015. O'Connell ale prý vyjednává s několika zájemci.

"Ideální by bylo, kdybychom kupce našli ještě před Vánocemi. Mám několik zájemců a doufám, že s jedním z nich se nakonec opravdu dohodnu. Co se zájemců týče, mohu ještě říct, že mám dva s opravdu velkým zájmem a třetího s trochu menším. Nadále jsem přesvědčen, že se to nakonec podaří."