Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Správce Caterhamu stanovil deadline

Správce Caterhamu stanovil deadline

11. března začne prodávat vybavení továrny.

Čas na záchranu Caterhamu se neúprosně krátí. Tým si už měsíce nedokáže najít nového majitele, který by byl ochoten vyrovnat alespoň část starých dluhů. Hlavní správce Finbarr O'Connell se stále odmítá vzdát, ale nyní už musí čelit tvrdé realitě. Pokud Caterham nebude mít nového majitele ani v době, kdy se ostatní týmy vyberou na cestu do Austrálie, šance na nalezení kupce klesnou téměř až k nule.

Správcovská společnost tedy začne s rozprodáváním majetku Caterhamu 11. března, kdy už bude jisté, že se nebude moci zúčastnit prvního tréninku před Velkou cenou Austrálie, který se pojede už 13. března. V dražbě se tedy kromě starých vozů objeví i autoklávy, ale například i závodní simulátor a super počítač od společnosti Dell.

Do špatné finanční situace se Caterham dostal ještě pod vedením Tonyho Fernandese, ale posledním hřebíkem do rakve byl až neúspěšný pokus o prodej týmu do rukou skupiny investorů ze Švýcarska a Blízkého východu.

Šance na záchranu prudce klesly po včerejším rozhodnutí Strategické skupiny F1, která Marussii nedovolila zúčastnit se sezóny 2015 s loňským monopostem. Se staršími vozy chtěl nastoupit také Caterham, neboť vývoj nového vozu byl z důvodu nedostatku financí zastaven, a nový majitel by tedy musel požádat o stejnou výjimku jako Marussie.