Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

S Caterhamem se vrátí také Kamuj Kobajaši

S Caterhamem se vrátí také Kamuj Kobajaši

Na druhý vůz má zálusk Roberto Merhi.

Caterham sice zůstává ve velkých finančních potížích, ale prostřednictvím Crowdcube se mu již podařilo vysbírat téměř 2 miliony liber (69 321 000 CZK) na účast v posledním závodě sezony v Abú Zabí. Správce a dočasný šéf týmu, Finbarr O'Connell, chtěl původně vyhradit obě závodní sedačky jezdcům s největším sponzorským balíkem, ale nakonec se do jednoho z vozů posadí regulérní závodní jezdec, Kamuj Kobajaši.

"Mám velkou radost, že budu s týmem v Abú Zabí. Posledních pár týdnů nebylo jednoduchých, takže se už těším na chvíli, kdy se opět posadím do vozu a opět se dám do práce spolu se členy týmu Caterham F1," oznámil japonský jezdec, který následně poděkoval fanouškům za příspěvky do týmové kasy, bez kterých by tým pravděpodobně nikam necestoval.

Druhým závodním jezdcem Caterhamu byl Švéd Marcus Ericsson, ten však již podepsal smlouvu na příští sezónu se Sauberem a s Caterhamem po vynechaných závodech v USA a Brazílii rozvázal smlouvu. Na uvolněnou sedačku si nyní dělá nárok rezervní jezdec Roberto Merhi.

"Slyšel jsem, že Finbarr O'Connell kontaktoval pár lidí, nebo oni kontaktovali jeho, ale my máme smlouvu a v té se píše, že pokud některý z hlavních jezdců nebude moci závodit, zastoupí ho Roberto," řekl redaktorovi Autosportu Merhi starší. "To, že jsou v nucené správě, ale to na věci nic nemění."