Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

I Caterham dnes musel skončit předčasně

I Caterham dnes musel skončit předčasně

Kobajaši kvůli Renaultu nemohl absolvovat delší jízdy.

Caterham s Kamujim Kobajašim za volantem dnes v Jerezu absolvoval 54 kol. To je mnohem více než další dva zákazníci Renaultu. Přesto ani u Caterhamu nemohou být s dnešním dnem zcela spokojeni. Problémy Renaultu ovlivnily i jejich dnešní program.

Kobajaši svůj nejlepší čas 1:43:193 zajel ještě na mokré vozovce. Později trať osychala, ale Caterham se už na trať nedostal.

"Především chci poděkovat celému týmu, za to že se tu už cítím jako doma.", řekl Japonec.

"Můj první den v autě skončil dříve, než jsme měli na plánu. Důvodem byly problémy s motorem Renault. Přesto jsem spokojený, protože 54 kol je mnohem více, než jsme byli schopni absolvovat na začátku týdne.

Kromě toho, bylo pro mě skvělé sedět zase ve voze F1 a pracovat s týmem, ze kterého mám opravdu velkou radost."

27-letý Kobajaši dodal, že celé dopoledne se věnoval autu, s úmyslem absolvovat odpoledne i delší jízdy: "Ráno jsme začali na velmi vlhké trati, takže jsme začali na mokrých pneumatikách. Později jsme přešli na intermedialky a začali pracovat na mapování motoru. Dokonce se nám podařilo udělat v této oblasti pokrok, ale hned odpoledne se objevil další problém s motorem a museli jsme už zůstat v boxech."

Kobajašiho a celému týmu Caterham tak nezbylo nic jiného, jen zamířit zpátky do továrny a snažit se vytěžit co nejvíce z nasbíraných dat. Caterham v Jerezu odjel 336 kilometrů. Pro srovnání, nejpilnější Mercedes má na kontě 1368km a trápící se Red Bull pouze necelých 93km.