Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

André Lotterer nahradí Kobajašiho

André Lotterer nahradí Kobajašiho

Němce uvidíme na startu Velké Ceny Belgie.

André Lotterer nastoupí tento víkend do Velké Ceny Belgie, u Caterhamu nahradí Kamuje Kobajašiho.

Německý závodník je trojnásobným vítězem slavného závodu 24 hodin Le Mans a v roce 2012 vyhrál i Vytrvalostní mistrovství světa. Zkušenosti s jízdou v monopostech mu také nechybí, už 11 let se pravidelně účastní závodů série Formula Nippon i její nástupkyně Super Formula. V roce 2011 sérii dokonce vyhrál a již léta patří mezi špičkové jezdce téhle série. Blízko ke vstupu do Formule 1 měl v letech 2000 až 2002, kdy absolvoval několik testů v monopostu Jaguaru. Od té doby se však už do stroje F1 neposadil a v pátek se toho bude muset hodně naučit.

"Jsem připraven přijmout tuto výzvu a už teď se nemůžu dočkat chvíle, kdy budu moci naskočit do vozu", řekl médiím Lotterer. "Musím si co nejdříve zvyknout a sžít se s vozem, protože tým připravil spoustu vylepšení a potřebujeme strávit co nejvíce času hledáním optimálního nastavení.

Spa-Francorchamps miluji, je to legendární okruh a závodění na něm si vždy užívám. Vyrůstal jsem nedaleko okruhu a nyní je mým oblíbeným."

Nebude to poprvé, co bude Lotterer závodit v týmu pod dohledem Colina Kollese, v roce 2009 za jeho stáj závodil v Le Mans. Caterham již také vydal oficiální zprávu, v níž se píše, že další zkušený jezdec a jeho zpětná vazba mají přispět ke zlepšení výkonnosti.

Dohoda se údajně týká pouze Velké Ceny Belgie a Kamuji Kobajaši z týmu zatím neodchází.