Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Caterham po čtyřech letech zaplatil zaměstnancům

Caterham po čtyřech letech zaplatil zaměstnancům

Zbytku dlužné mzdy se ale nejspíše nedočkají

I zázraky se občas dějí. Zaměstnancům zkrachovalé stáje F1 Caterham byla poukázána část dlužné mzdy. Čekali na to plné čtyři roky.

Podle sdělení firmy Smith and Williams, která plní funkci insolvenčního správce, nevyplatil Caterham svým lidem celkem asi 250 000 eur, na které měli nárok. Jak velký díl této pohledávky byl takto vyřešen, známo není.

Smith and Williams nicméně očekává, že insolvenční řízení by mohlo být do půl roku uzavřeno s tím, že „všichni věřitelé budou alespoň zčásti uspokojeni“. Jinak řečeno, zbytek zadržovaných platů je nejspíše v prachu...

Tony Fernandes štěstí ve formuli 1 neudělal

Tým vstoupil do F1 v roce 2010 pod názvem Lotus Racing a vedením Tonyho Fernandese. Kvůli sporu se společností Lotus Cars se o dva roky později přejmenoval na Caterham. Odjel 94 velkých cen, nezískal v nich ale ani bod. Nejlepšími umístěními byla jedenáctá místa Vitalije Petrova v Brazílii 2012 a Marcuse Ericssona v Monaku 2014.

Během sezony 2014 živořící ekipu převzala skupina Engavest, šlo však o krok do prázdna. Investor se záhy stáhl a následoval neodvratný konec.