Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toro Rosso pojede s novým vozem už první testy

Toro Rosso pojede s novým vozem už první testy

Nový monopost italského týmu prošel povinnými crashtesty.

Toro Rosso potvrdilo, že jeho nový vůz pro sezónu 2012 bude hotový včas již pro první sérii předsezónních testů, které jsou naplánovány na začátek února, tento týden totiž úspěšně zvládl povinné nárazové testy FIA.

Od letošního roku musí všechny týmy absolvovat crashtesty už před prvními testy, na kompletaci svého vozu tak mají méně času. Dříve totiž stačilo nárazové zkoušky zvládnout do prvního tréninku úvodní velké ceny.

Stáj z Faenzy nyní na svých internetových stránkách potvrdila, že si crashtesty již úspěšně odbyla a bez problémů zatím stíhá své povinnosti tak, aby byla schopna zúčastnit se prvních testů v Jerezu, které začínají 7. února.

"Teď víme, že naše auto je dost silné a od 7. února tak můžeme v Jerezu začít pracovat na jeho rychlosti a spolehlivosti," uvádí se v prohlášení týmu.

Toro Rosso se v letošní sezóně představí s kompletně novou jezdeckou dvojicí, když do jeho závodních vozů budou usedat Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne, kteří nahradí Sebastiena Buemiho a Jaimeho Alguersuariho.