Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jerome d'Ambrosio bude třetím jezdcem Lotusu

Jerome d'Ambrosio bude třetím jezdcem Lotusu

Tuto roli v týmu již zastával před dvěma lety.

Lotus (bývalý Renault) dnes oznámil jméno svého třetího pilota pro příští sezónu, bude jim Jerome d'Ambrosio.

Belgičan, který si v loňském roce odbyl s týmem Virgin premiéru ve Formuli 1, zůstal bez místa poté, co tým angažoval pro příští sezónu vedle Tima Glocka Charlese Pica.

D'Ambrosio se zúčastní všech závodů a bude spolupracovat se závodními jezdci Kimim Räikkönenem a Romainem Grosjeanem.

"Je skvělý pocit připojit se k týmu Lotus F1," řekl d'Ambrosio. "Je to vzrušující krok v mé kariéře. Absolvoval jsem kompletní sezónu F1 jako závodní pilot v menším týmu, kde jsem se toho hodně o Formuli 1 naučil.

Nyní mám příležitost pracovat s jedním z předních týmu s velkým potenciálem pro můj budoucí vývoj. Díky mým závodním zkušenostem můžu být přínosem.

Samozřejmě bych radši závodil, ale u předního týmu. Spolupráce s tžmem Lotus F1 ale může být přínosnější, a proto jsem se takto rozhodl. Nemohl jsem si dovolit zahodit tuto příležitost. Moje touha vrátit se v budoucnu do závodní sedačky mě bude v mé nové pozici motivovat odvést co nejlepší práci."


Šéf týmu Eric Boullier dodal: "Mít třetího jezdce, který je velmi motivováný, svěží, talentovaný a který absolvoval celou sezónu 2011, je pro nás velkým přínosem. V Jeromem máme někoho, o kom víme, že jeho příchod do týmu nám bude nápomocen.

V roce 2010 zapůsobil jako náš rezervní jezdec a na konci toho roku se velmi dobře ukázal v testech nováčků. Ve své první sezóně se také předvedl jako velmi dobrý závodní jezdec. Těším se, že budu s Jeromem znovu pracovat a myslím, že je ideálním doplňkem k naší jezdecké sestavě."