Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

BMW oznámilo rozdělení svých pilotů mezi týmy v DTM

BMW oznámilo rozdělení svých pilotů mezi týmy v DTM

"Dokončili jsme tím další etapu příprav na sezónu 2012."

Automobilka BMW oznámila, v jakém jezdeckém složení nastoupí její tři týmy do DTM.

Do zcela nového týmu RMG se přesunou tovární jezdec BMW v GT Joey Hand, kterému bude partnera dělat loňský šampion Martin Tomczyk. Němec přišel k BMW od Audi, se kterou strávil předchozích 11 sezón.

Podobně na tom bude také tým Schnitzer. Vedle již dlouholetého pilota BMW Dirka Wernera zde pojede Bruno Spengler, posila bavorské automobilky, která byla v posledních letech tahounem Mercedesu.

Za třetí tým, RBM, pak budou závodit dlouholetí kolegové z Mistrovství světa cestovních vozů (WTCC) Augusto Farfus a Andy Priaulx (trojnásobný mistr světa WTCC a jednou mistr Evropy).

"Rozdělením našich šesti DTM pilotů do tří týmů jsme dokončili další etapu plánů na sezónu 2012," řekl šéf oddělení motorsportu BMW Jens Marquardt.

"Náš testovací program se doposud zaměřoval zejména na kontrolu součástek, práci na základním nastavení pro naše BMW M3 DTM a seznámení s úkoly v DTM, které jsou pro nás všechny nové. Nyní ale vstupujeme do klíčové fáze příprav, kdy se zaměřujeme na výkonnost.

Abychom byli schopni tlačit na limitu a vytěžit z vozu maximální potenciál, je důležité, aby byla spolupráce mezi pilotem, jeho závodním inženýrem a celým týmem perfektní. Chtěli jsme najít nejlepší kombinaci jezdec/tým, každý z našich šesti jezdců už jezdil pro každý z týmů.

Po dlouhých debatách se všemi zúčastněnými jsme přesvědčeni, že jsme našli optimální sestavy, které nám umožní získat z jednotlivých jezdců a týmů to nejlepší. Jezdci a týmy nyní mohou pokračovat ve vzájemném poznávání a připravovat se na sezónu, která začne už za tři měsíce,"
uzavřel Marquardt.