Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Lotus chce letos postoupit do první čtyřky

Lotus chce letos postoupit do první čtyřky

Tým z Enstone v posledních dvou letech obsadil páté místo.

Spolumajitel týmu Lotus Gerard Lopez věří, že čtvrté místo v Poháru konstruktérů je realistický cíl pro sezónu 2012, která má být pro tým přechodovým stupněm k ještě lepším výsledkům.

Stáj z Enstone obsadila v minulých dvou letech páté místo, to ještě pod názvem Renault, v roce 2009 přitom dokonce až osmou pozici. Tomu však předcházela úspěšná šňůra sedmi let strávených v první čtyřce, v letech 2005 a 2006 dokonce na úplném výsluní.

Lotus si hodně věřil před začátkem loňského ročníku, jeho plány však dostaly velkou trhlinu, když se jeho vedoucí jezdec Robert Kubica vážně zranil v italské rally na začátku února a radikální řešení dopředu vedených výfuků nepřineslo požadované výsledky.

Lopez je však předsvědčen o tom, že jeho tým dokáže dát na neúspěšný rok 2011 zapomenout s novým E20, za jehož volant usednou mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen a loňský šampion GP2 Romain Grosjean.

"Doufáme, že budeme schopni dát dohromady jednu sezónu a zvládnout to, co jsme očekávali od loňského roku," řekl Lopez.

"Doufáme, že budeme mít silné auto a silné jezdce, jedním z nichž je samozřejmě bývalý mistr světa. Snad se nám podaří dostat auto směrem k čelu pole a snad se pokusit zamířit na čtvrté místo jakožto na slušný cíl pro tuto sezónu."

Nový E20 je prvním vozem z Enstone, který nese plné označení Lotus, značící konec loňské přetahované o tuto legendární značku.

"Samozřejmě jsme velice hrdí na tom, že je nyní jméno Lotus konečně pro všechny ve Formuli 1 jasným konceptem," dodal Lopez.