Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Letošní sezóna je pro Lotus poslední přechodovou

Letošní sezóna je pro Lotus poslední přechodovou

Příští rok bude restrukturalizace stáje dokončena.

Šéf týmu Lotus Eric Boullier se nechal slyšet, že sezóna 2012 je pro jeho stáj poslední přechodovou, než začne být plně funkční v nové podobě.

Lotus prošel za poslední rok velkými změnami, zahrnujícími změnu majitele, vedení, názvu i jezdeckého složení. K sezóně 2012 přitom po nepovedeném roce 2011 přistupuje poměrně skromně.

Stáj loni ještě pod hlavičkou Renaultu skončila na pátém místě v Poháru konstruktérů, cílem pro letošní rok je postoupit o jednu pozici výš na čtvrtou příčku.

"Rok 2012 je po velice slabém a hektickém roce 2011 samozřejmě velice vítán," řekl Boullier. "Je jasné, že jsme na trati nezměnili své ambice a chceme pokračovat s kompletní restrukturalizací, pokrokem a změnami, které začly před rokem. Teď máme jasný cíl.

Víme, že naši akcionáři jsou velice odhodlaní, chceme být špičkovým týmem a být viděni jako špičkový tým. Rok 2012 bude naším posledním přechodným rokem, než budeme připraveni a plně funkční v nové podobě v roce 2013 s ambiciózním plánem.

Pro rok 2012 očekáváme, že budeme v pozici pro boj o čtvrté místo v šampionátu.

Od roku 2010 podstupujeme velice dlouhý a rozsáhlý proces. Není možné být zase šampionem během jednoho dne nebo jednoho měsíce. Potřebujete čas.

Kompletně jsme přehodnotili své fungování a strukturu. Rok 2012 bude posledním krokem ke stavbě vítězného a ambiciózního týmu, jak už jsem řekl. Jasný cíl pro rok 2012, ale také za rok 2014."

Boullier dodal, že angažování Kimiho Räikkönena a Romaina Grosjeana na pozice závodních jezdců ukazuje, jak moc chce tým se svým plánem uspět.

"Myslím, že naše jezdecké složení odráží ambice této společnosti a týmu. Je jasné, že mít Kimiho zpátky na trati, kromě toho, že to je hezký mediální a PR krok, potřebujeme jezdce Kimiho kalibru, abychom byli schopni bojovat o přední umístění.

Je také dobré, že k nám přišel Romain, protože za posledních 18 měsíců jasně ukázal svou hodnotu, talent a rychlost. Teď je rozhodně vyspělý a připravený. Je dobrý pro francouzský trh, pro Total a pro Renault. Je dobré vidět ho u nás. On je naše budoucnost."