Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Sauber v Jerezu prezentoval letošní C31

Sauber v Jerezu prezentoval letošní C31

S ním chce tým pravidelně útočit na bodované pozice.

Sauber dnes dopoledne ve španělském Jerezu odkryl svůj vůz pro letošní sezónu, označený jako C31. Za jeho volantem se Kamuj Kobajaši a Sergio Perez budou pravidelně pokoušet sbírat body, aby vylepšili loňskou celkovou sedmou pozici v Poháru konstruktérů.

Stáj z Hinwilu sice vyráží do nové sezóny s nezměněnou jezdeckou dvojicí, její řady však opustil technický ředitel James Key, který u týmu působil od začátku roku 2010.

Tým se však plně koncentruje na svůj letošní cíl, sbírat body s maximální pravidelností a postoupit v celkovém hodnocení týmů o něco výš.

"Naším cílem je pravidelně sbírat bodovaná umístění, abychom se v mistrovství světa dostali do daleko lepší pozice," řekl šéf týmu Peter Sauber.

"Těšíme se na další rok spolupráce s našimi mladými a talentovanými jezdci. Kamuj pojede svou třetí kompletní sezónu ve Formuli 1. Loni jsme jej požádali o převzetí role tahouna týmu a on do té role vyrostl.

S nováčkovskou sezónou za sebou Sergio vstupuje do své druhé sezóny, která je v kariéře jezdce Formule 1 často tou nejtěžší. Oba jezdci mají obrovský potenciál a budou pracovat s těmi samými závodními inženýry jako v roce 2011, abychom pokračovali ve vývoji této slibné situace."

Nový C31 se stejně jako většina ostatních vozů vyznačuje sníženým nosem odděleným nezvyklým "schodem".

Důležitější novinkou je však změna konfigurace zavěšení zadních kol, které nyní namísto suvné používá tažnou vzpěru. Cílem tohoto řešení bylo umožnit daleko kompaktnější provedení zadních pružin a tlumičů.

Sauber by se svým novým monopostem měl poprvé na trať vyjet ještě dnes, aby stejně jako některé další týmy absolvoval prvotní instalační jízdy.