Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Máme silný základ, pochvaluje si McLaren

Máme silný základ, pochvaluje si McLaren

Tým se už nyní cítí lépe než po skončení loňských testů.

McLaren je přesvědčen o tom, že má ve svém letošním voze silný základ pro nadcházející sezónu a Jensonu Buttonovi a Lewisi Hamiltonovi tak dal monopost, který potřebují.

Stáj z Wokingu otevřeně přiznala, že loňské předsezónní testy byly z její strany noční můrou a letos se už po prvních dvou dnech cítí lépe, než po skončení celého loňského testování.

Technický ředitel týmu Paddy Lowe se nechal slyšet, že skutečnost, že Button o letošním voze mluví tolik pozitivně, je dobrou známkou toho, že se loňské trápení nebude opakovat.

"Myslím, že Jenson je docela spokojený, takže zatím dobré," řekl Lowe. "Myslím, že nejlépe to popsal, když řekl 'tohle je auto, se kterým můžu pracovat'. A to je to, co pro šampionát potřebujete, takže popravdě nemůžete říct nic lepšího."

Lowe potvrdil, že se McLaren už nyní cítí lépe než po skončení loňských testů a přiznal, že v roce 2011 měl tým obrovské problémy se spolehlivostí kvůli systému výfuků.

"Za celou dobu těch tří testů, které jsme měli, to bylo 12 dní, jsme nedosáhli bodu, kdy bychom cítili, že máme základ, se kterým můžeme pracovat, protože jsme se po celou dobu trápili se spolehlivostí kolem výfuků. Ani poslední den. Až když jsme přijeli do Austrálie, najednou jsme v prvním a druhém tréninku zjistili, že máme auto, na kterém můžeme stavět.

Loňským problémem bylo, že jsme neprošli celým tím procesem, který jsem právě popsal. V podstatě jsme neměli základ, se kterým bychom mohli pracovat, protože to auto bylo kvůli svým výfukům vrozeně nespolehlivé."