Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Audi ukázalo první obrázek nové A5 DTM

Audi ukázalo první obrázek nové A5 DTM

Zahalil jej ale do maskovacích barev.

Audi ukázalo první obrázek konečné verze modelu A5 DTM, se kterým v letošní sezóně nastoupí do německého mistrovství cestovních vozů.

DTM od letošní sezóny zavádí nová technická pravidla. Audi proto představilo novou A5. Jeho jediný konkurent v posledních několika letech Mercedes pojede s C-coupe, zatímco BMW, které se do seriálu vrací po dvaceti letech, bude závodit s modelem M3.

Všechny tři automobilky v uplynulých týdnech v tajnosti intenzivně testovaly, aby stihly včas homologovat svá auta (čas měly do 1. března). Audi nyní představilo svůj finální model A5. Aby ale neprozradil nic ze svých detailů konkurentům, byl zbarven do maskujících barev, ze kterých je velmi těžké zjistit detaily nového vozu.

Šéf Audi Sport Wolfgang Ullrich řekl: "Ještě více než v minulosti letos závisí v DTM i na sebemenším detailu. Samozřejmě, chcete udržet své věci, na kterých jste pracovali v uplynulých několika měsících, co nejdéle v tajnosti."

Filipe Albuquerque, který bude letos závodit za Team Rosberg, věří, že vůz je oproti jeho předchůdci velkým krokem vpřed.

"Očekával jsem od toho hodně, ale nemyslel bych si, že by ten krok mohl být tak velký," řekl Portugalec.

"Obzvlášť v rychlých zatáčkách se nové A5 ovládá jako formule. Myslím, že bych se musel trochu přizpůsobit, kdybych se vrátil zpět do staré A4."

Letošní sezóna DTM startuje na Hockenheimu 29. dubna.