Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Piloti Toro Rosso kandidáty na místo u Red Bullu

Piloti Toro Rosso kandidáty na místo u Red Bullu

Mistrovský tým chce v budoucnu využít svých mladých talentů.

Jezdci týmu Toro Rosso Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne jsou hlavními aspiranty na potenciální angažmá u hlavního týmu Red Bullu, až se u něj uvolní místo.

Mark Webber, jeden ze dvou současných pilotů Red Bullu, má zatím kontrakt pouze do konce letošní sezóny a již delší dobu se spekuluje o tom, že Australan odejde.

Ve spojení s jeho náhradou se přitom mluvilo například také o Lewisi Hamiltonovi, šéf týmu Red Bull Christian Horner však nyní ujasnil, že až dojde k výměně jezdeckého složení, dostane šanci jeden z mladých talentů výchovného programu značky, nikoliv zcela externí pilot.

"Myslím, že je zcela logické, že když máte program pro mladé a ten program produkuje skutečný talent a ten talent je výrazný talent, jak ukázal Sebastian Vettel, pak by dávalo větší smysl vzít doma vychovávaného jezdce, než jít někam jinam," řekl Horner. "To je ale něco, o čem teď nějakou chvíli přemýšlet nebudeme."

Horner je přesvědčen o tom, že Ricciardo i Vergne jsou schopni vyrůst přesně v takové jezdce, jaké Red Bull potřebuje, ačkoliv je podle něj zatím příliš brzy rozhodovat o tom, který z nich to nakonec bude.

"Budeme je velice úzce sledovat. Oba jsou to piloti Red Bullu, kteří byli vlastně zapůjčeni do Toro Rosso. Oba to jsou velice talentovaní mladí kluci a jejich debut ve velké ceně je výsledkem investice Red Bullu do mladých talentů a je to skutečně zajímavé období.

Myslím, že to jsou dva z nejzajímavějších mladíků, kteří se za posledních pár let objevili na periferii Formule 1 a teď mají příležitost rozdat si to tváří v tvář, aby ukázali, že si zaslouží tu příležitost a vklad, který do nich byl vložen. Myslím, že bude fascinující vidět, jak se ti dva během sezóny vyvinou."