Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Glock kvůli nemoci vynechá kvalifikaci

Glock kvůli nemoci vynechá kvalifikaci

Němce již od čtvrtka trápí střevní chřipka.

Timo Glock vynechá kvalifikaci na Velkou cenu Evropy, kvůli střevní chřipce, která jej trápí již několik dní, se totiž necítí dobře.

Pilot týmu Marussia má problémy už od čtvrtka, zatím však absolvoval oba páteční i závěrečný sobotní volný trénink.

Před kvalifikací se však Němec spolu se svým týmem rozhodli vynechat kvalifikační boje a raději se pokusit dát dohromady před nedělním závodem.

"Timo má již od čtvrtka problémy se střevní chřipkou," uvádí se v prohlášení týmu Marussia. "Cítil se dostatečně dobře na to, aby absolvoval oba včerejší volné tréninky a zdálo se, že mu je stále lépe.

Dnes dopoledne po třetím tréninku se však znovu začal cítit hůře. Je jasné, že v tuto chvíli není v dost dobré kondici na to, aby se zúčastnil náročné kvalifikace a potřebuje se ještě zotavovat."

Marussia zatím neučinila žádné rozhodnutí ohledně samotného závodu.

"Timo a tým se budou dnes odpoledne řídit dalšími lékařskými pokyny. Dokud tyto pokyny nebudou obdrženy, nebude učiněno žádné rozhodnutí ohledně zítřejšího závodu. Další vyjádření bude zveřejněno v neděli ráno."

Tým má k dispozici testovací závodnici Mariu de Villotu, ta však ještě současný vůz Marussie neřídila.

Pokud Glock bude schopen startovat do závodu, bude muset zažádat Mezinárodní automobilovou federaci o výjimku, jelikož kvůli absenci v kvalifikaci nebude schopen splnit limit 107%. Jeho časy z tréninků jsou však na udělení výjimky dostatečné.