Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Glock vynechá kvůli nemoci také závod

Glock vynechá kvůli nemoci také závod

Němce stále trápí střevní chřipka.

Timo Glock nebude startovat ve Velké ceně Evropy, lékaři mu totiž doporučili soustředit se raději na plné zotavení ze střevní chřipky, která jej trápí již od čtvrtka.

Německý závodník absolvoval všechny tři volné tréninky ve Valencii, do kvalifikace však kvůli nemoci nenastoupil a raději odpočíval ve svém hotelovém pokoji.

Ředitelství závodu přitom včera oznámilo, že Glockovi udělilo výjimku a povolí mu start do závodu, přestože kvůli absenci nesplnil povinný kvalifikační limit 107%. Podmínkou však byla zelená od lékařů FIA.

Ti však po vyšetřeních přišli se závěrem, že by pro Glocka nebylo moudré ve Valencii závodit a doporučili mu raději ještě odpočíval, aby se ze své nemoci dostal.

Marussia tak dnes ráno vydala prohlášení: "Více ke zdravotnímu problému, který zabránil Timu Glockovi v účasti ve včerejší kvalifikaci na Velkou cenu Evropy, Marussia F1 Team může potvrdit, že Timo není schopen startovat v dnešním závodě.

Timo byl včera na lékařském vyšetření a jeho symptomy naznačují, že trpí střevní chřipkou. Dostalo se mu rady, že by nebylo moudré závodit vzhledem k vážnosti jeho nemoci a že by se měl raději soustředit na zotavení se.

Timo strávil večer odpočinkem ve svém hotelu ve Valencii a je v dobré náladě. V průběhu dnešního dne se vrátí domů."