Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

O sestavě Williamsu pro příští rok není ještě rozhodnuto - Wolff

O sestavě Williamsu pro příští rok není ještě rozhodnuto - Wolff

Ve hře je také rezervní jezdec Valtteri Bottas.

Složení jezdecké sestavy Williamsu pro příští sezónu je stále otevřené, tvrdí výkonný ředitel týmu Toto Wolff. Testovací pilot Valtteri Bottas by přitom mohl nahradit jednoho ze současných jezdců.

Pastor Maldonado a Bruno Senna letos spolu nasbírali 54 bodů, ke kterým výrazně přispělo Maldonadovo vítězství na Katalánském okruhu v Barceloně.

Senna naopak musel letos zatím v deseti prvních pátečních trénincích uvolnit sedačku Bottasovi, kterého Williams připravuje na budoucnost ve Formuli 1.

Wolff, který Bottasovu kariéru finančně podporuje, řekl, že o sestavě týmu pro příští rok bude rozhodnuto během následujících měsíců. Bottas je přitom ve hře o závodní sedačku.

"Myslím, že Valtteri skončí ve Formuli 1, to je jisté. Otázkou podle mě je, zda ho budeme mít v jednom z našich vozů, nebo jestli nám ho přebere některý z dalších týmů,"
řekl pro ESPN F1. "Je to rozhodnutí, které musíme udělat společně v následujících týdnech nebo měsících a rozhodnout, jakým směrem se tým vydá. Budeme pokračovat s našimi současnými jezdci nebo vyměníme jednoho nebo oba? V této chvíli je tedy vše otevřené."

A dodává: "Nemám roli v jeho managementu, to nechávám na ostatních, ale podílím se, řekněme, na finančních investicích a řekl bych, že pokud Williams nebude v příštím roce součástí jeho budoucnosti, pak se kvůli střetu zájmů zdržím nějakých zásahů a pak to bude na Mikovi (Häkkinenovi) a Didierovi (Cotonovi), aby se podívali, co bude pro Valtteriho nejlepší."

Wolff také dodal, že s přestupem Bottase do F1 nespěchá. Fin se podle něj do královny motorsportu dříve nebo později dostane.

"Má talent na to, aby to dotáhl do F1 a očekávám, že ve Formuli 1 také skončí. Ať už to bude příští rok nebo ten další, bude určitě dobrý."