Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Toro Rosso si ponechá jak Ricciarda, tak Vergneho

Toro Rosso si ponechá jak Ricciarda, tak Vergneho

Oba jezdci prodloužili s týmem smlouvy i na rok 2013.

Scuderia Toro Rosso dnes oznámila, že i v příští sezóně za ni budou závodit současní jezdci Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne.

Pro Francouze Vergneho to bude druhá sezóna ve Formuli 1 poté, co v roce 2010 získal titul ve Světové sérii Formule Renault 3.5. V té letošní zatím nasbíral 12 bodů a je díky tomu na 17. pozici v hodocení jezdců.

"Z této skvělé zprávy jsem skutečně nadšený," řekl. "Děkuji Toro Rosso a děkuji Red Bullu, kteří za mnou stáli od počátku mé kariéry.

Byla to náročná sezóna a jako nováček jsem se toho hodně naučil. Díky podpoře a dobrým vztahům jsem si to užil.

Nyní se cítím mnohem silnější a vím, že jsem se v průběhu sezóny zlepšil.

Věřím týmu a se všemi zkušenosti, které jsem získal, spolu s ambicemi týmu pro příští rok myslím, že se v roce 2013 můžeme těšit na velké věci."


Jeho týmový kolega Ricciardo si svůj debut ve F1 odbyl loni při Velké ceně Velké Británie u týmu HRT, ze kterého se přesunul k Toro Rosso.

"Jsem opravdu rád, když vím, že budu pokračovat se Scuderií Toro Rosso a chtěl bych poděkovat týmu a Red Bullu," řekl Ricciardo.

"Pro příští rok jsou velká očekávání a jsem připraven je naplnit.

Cítím, že jsem rostl a vyvíjel se jako jezdec a můj přístup k technické stránce sportu se v tomto roce rovněž zlepšil, jsem si proto jistý, že si ve své druhé sezóně s Toro Rosso povedu dobře.

Máme docela těžkou sezónu, i navzdory tomu jsem si ale vždy užil dobrou spolupráci se všemi lidmi a těší mě představa pracovat s nimi další rok."


Šéf týmu Franz Tost dodal: "Oba jezdci letos odvedli dobrou práci. Když k nám Daniel přišel, měl za sebou už pár závodu, takže jeho zpětná vazba a zkušenosti byly užitečné zejména v té chvíli, kdy se Jean-Eric učil. Vždy se musel poprat s okruhy, které předtím v životě neviděl.

Od letní přestávky oba jezdci dosáhli více bodů a na všechny v týmu zapůsobili svojí vyspělostí při práci s inženýry a na trati v závodech.

V následujících měsících uděláme maximum, abychom postavili vůz 2013, který jim umožní předvést jejich talent."