Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus věří, že letos může vyhrát znovu

Lotus věří, že letos může vyhrát znovu

Tým z Enstone se v Abú Zabí dočkal prvního letošního triumfu.

Lotus nevidí jediný důvod, proč by se mu ve zbývajících dvou velkých cenách letošní sezóny nemělo podařit vyhrát znovu poté, co si v Abú Zabí zásluhou Kimiho Räikkönena dojel pro své první letošní vítězství.

Šéf týmu Eric Boullier je přesvědčen o tom, že Lotus má na to vybojovat další triumf v nadcházející Velké ceně USA, nebo ve finále sezóny na brazilském Interlagosu.

"Lidé jsou šťastní a mají novou jiskru, i když je teď počasí vně továrny velice chladné," řekl Boullier.

"Je tu úžasný pocit nadšení a ještě nám zbývají dva závody. Dokázali jsme to jednou a letos to můžeme dokázat zase. Trvalo nám tohle vítězství získat, ale všichni jsme věděli, že na to máme."

Boullier dodal, že vítězství přišlo v pravý čas, tým se totiž stále více zaměřuje na vývoj vozu pro příští sezónu. Lidé v továrně v Enstone tak podle něj mají o něco větší motivaci.

"Přišlo to ve chvíli, kdy stále více a více lidí začíná pracovat na voze pro příští rok, takže to načasování je dobré."

První letošní vítězství Lotusu bylo zároveň prvním vítězstvím Kimiho Räikkönena od jeho návratu do Formule 1 na začátku letošního roku. Boullier poznamenal, že o Finových schopnostech nikdy nepochyboval.

"Bylo to možná překvapivé pro někoho mimo tým, kdo o něm pochyboval, ale pro všechny v týmu to překvapení nebylo," řekl Boullier.

"Kimi se rozhodně předvedl v dobrém světle a ukázal, že je zpátky ve Formuli 1 a ve své nejlepší formě. Mít ho zpátky na pódiu a jako vítěze je skvělé pro něj, skvělé pro tým a skvělé pro fanoušky. Co víc, 'Nechte mě být, já vím, co dělám' už se ve Formuli 1 stalo klasikou!"