Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Z Pérezova přeřeknutí vyšlo najevo, že jej nahradí Gutiérrez

Z Pérezova přeřeknutí vyšlo najevo, že jej nahradí Gutiérrez

Sauber tak vyměnil kompletně svou jezdeckou sestavu.

Esteban Gutiérrez bude zřejmě potvrzen pro příští sezónu jako týmový kolega Nica Hülkenberga u týmu Sauber. Jeho současný pilot Sergio Pérez to omylem vyzradil.

Pérez, který po sezóně přechází do McLarenu, řekl v paddocku Velké ceny Brazílie novinářům, že Sauber si příští rok povede dobře. Následně mu ale vyklouzla i informace o tom, že po Hülkenbergově boku bude závodit Pérezův krajan Gutiérrez.

"Vůz bude silný, protože pravidla se příliš nezmění, tým má zkušeného Nica, který bude mít v Estebanovi silného týmového kolegu," řekl.

Když na něj novináři lehce zatlačili otázkou, zda tím potvrzuje jezdeckou sestavu, kterou by tým měl oficiálně oznámit během víkendu, s úsměvem dodal: "Čekáme na oznámení."

Gutiérrezův posun na místo závodního pilota se přitom očekával poté, co tým potvrdil prodloužení kontraktu s mexickou společností Telmex, která stojí jak za Pérezem, tak Gutiérrezem.

Situace se tak komplikuje současnému jezdci Kamuji Kobajašimu, který zřejmě nenajde volnou sedačku pro příští rok. Na svůj Twitter umístil odkaz, prostřednictvím kterého se snaží získat potřebné finanční prostředky.