Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Esteban Gutiérrez zůstává u Sauberu

Esteban Gutiérrez zůstává u Sauberu

Mexičanovi pomohla podpora od společnosti Telmex.

Tým Sauber oznámil, že Esteban Gutiérrez zůstává jeho závodním jezdcem Formule 1 také pro sezónu 2014.

22-letý Mexičan však vyměnil týmového kolegu, když Nica Hülkenberga vystřídal Adrian Sutil, jehož přestup k Sauberu byl oznámen minulý týden.

Mladý Rus Sergej Sirotkin, který byl původně předurčen k závodění v příštím roce, se nakonec musí spokojit s rolí testovacího jezdce.

"Jsem šťastný, že mohu být i nadále jezdcem týmu Sauber F1," řekl Gutiérrez.

"V minulé sezóně mé výkony vykazovaly strmou vzestupnou tendenci, díky úzké spolupráci s týmem jsem byl schopen se neustále zlepšovat.

Tohle bude už můj čtvrtý rok s týmem, druhý jako závodní jezdec a cítím se připravený udělat další krok.

Technické výzvy spojené s rokem 2014 jsou obrovské. Proto bude ještě důležitější dobře znát lidi, se kterými spolupracujete.

Udělám maximum pro to, abych se dále zlepšil a tým všemi možnými prostředky podpořil."


Ke konci sezóny se zdála být Gutiérrezova pozice u Sauberu v ohrožení. Situace v přestupovém kolotoči, kdy klíčoví hráči Pastor Maldonado a Sergio Pérez podepsali s Lotusem, respektive Force Indií, však hrála do Mexičanových karet.

To v kombinaci s prodloužením smlouvy Sauberu s jeho významným partnerem, mexickou telekomunikační společností Telmex, zajistilo Gutiérrezovi místo také v letošním roce.

"My v Telmexu a Telcelu jsme velmi hrdí, že můžeme být i nadále součástí Sauberu a můžeme navázat na naši úspěšnou historii v motorsportu, hlavně pak ve F1 a v našem vývojovém programu pro mexické a latinské jezdce jako například Estebana Gutiérreze, který je skvělým mladým talentem, kamarádem a člověkem," řekl šéf Telmexu Carlos Slim Domit.

Šéfka týmu Sauber Monisha Kaltenborn pak věří, že Gutiérrez je schopen ve své druhé sezóně Formule 1 dosahovat vyrovnaných výsledků.

Letos Mexičan bodoval jen jednou, když dojel sedmý ve Velké ceně Japonska na Suzuce.

"V minulé sezóně na vlastní kůži okusil, jak obtížný může být pro nováčka přechod do Formule 1," řekla Kaltenborn.

"V průběhu sezóny se však výrazně zlepšoval v kvalifikacích a také v závodech, sezónu nakonec dokončil jako nejlepší nováček.

Výsledky dost často neodpovídaly jeho výkonům. Jsem přesvědčena, že Esteban dokáže využít svých zkušeností k lepším výsledkům a pomůže mu k tomu také fakt, že už se velmi dobře zná s každým členem závodního týmu."