Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauberu se Gutiérrezova zastávka změnila v noční můru

Sauberu se Gutiérrezova zastávka změnila v noční můru

Tým omylem zastavil i vůz Adriana Sutila.

Sauber má za sebou další nepovedenou velkou cenu. Adrian Sutil skončil třináctý s jednokolovou ztrátou na vítěze a Esteban Gutiérrez poslední, devatenáctý s dvoukolovou ztrátou. Za velkým odstupem od bodovaných pozic lze tentokrát vidět i selhání týmu spojené s Gutiérrezovou zastávkou v boxech. Mexičan opustil boxové stání se špatně uchyceným pravým zadním kolem a musel svůj monopost po 20 metrech zastavit a nechat se mechaniky zatlačit zpátky. Navzdory pohotové reakci pilota i týmu vyhodnotili stevardi situaci jako “nebezpečné vypuštění z boxů“ a Gutiérrez se musel k mechanikům vrátit znovu, tentokrát aby si odpykal 10 trestných sekund.

"Nebyl to dobrý závod", zhodnotil Gutiérrez. "Během první zastávky jsme se dopustili vážné chyby. Pohnul jsem se se špatně zajištěnou maticí pravého zadního kola, takže mě mechanici museli zatlačit zpět a následně jsem byl i potrestán další desetivteřinovou zastávkou."

Toto zaváhání však ovlivnilo i Adriana Sutila. Poté, co si tým všiml Gutiérrezovou uvolněnou pneumatiku, nastal chaos, během kterého dostal pokyn okamžitě zastavit vůz i Sutil. Tým si naštěstí včas všiml, že zastavil nesprávný vůz a Němec byl ještě schopen C33 vrátit do závodního režimu. Ztratil přitom však velké množství času.

Průběh velké ceny i celé sezóny nevrhá dobré světlo ani na šéfku týmu, Monishu Kaltenborn, která se do čela týmu postavila před sezónou 2013.

"Dnešní výkon je nepřijatelný", nešetřila po závodě kritikou Kaltenborn. "Nesmíme se dopouštět takových chyb. Podíváme se na naše postupy a vyvodíme i důsledky, přijmeme opatření. Dnes podali oba jezdci solidní výkon, ale kvůli chybám jsme z toho nic nevytěžili. Něco takového si nemůžeme dovolit."