Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Maldonado a Gutierrez pročistili vzduch

Maldonado a Gutierrez pročistili vzduch

Jezdci si prý situaci vzájemně vysvětlili.

Nezapomenutelný zážitek z letu těsně nad asfaltem, v monopostu F1 a navíc hlavou dolů, zprostředkoval Estebanovi Gutiérrezovi jeho konkurent Pastor Maldonado. Venezuelský jezdec se tak opět přičinil o nebezpečnou havárii a výjezd safety caru, za což ho komisaři odměnili nejprve desetivteřinovou zastávkou v boxech a po závodě i odsunem o pět míst na startu Velké ceny Číny, k čemuž je třeba ještě připočítat 3 trestné body. Trestné body zavedla FIA před touto sezónou a mohou vést až k zákazu startu v některé z velkých cen.

Pokud tedy Maldonado během příštích 12 měsíců nasbírá ještě 9 bodů, v jedné z velkých cen ho neuvidíme.

Pilot Lotusu alespoň přišel se zprávou, že si už s Gutiérrezem vše vysvětlili a že chybu udělali oba: "Už jsme si to navzájem vysvětlili. Chyba byla na obou stranách. On byl mimo ideální stopy a já jsem byl odhodlán o tu zatáčku zabojovat, jenže on mne neviděl a zkřížil moji stopu."

Navzdory dojezdu na 14. místě, nule na kontě Lotusu v poháru konstruktérů a nevýhodě, kterou si přenáší do další velké ceny, zůstává Maldonado poměrně optimisticky naladěn.

"I když jsme nebyli dostatečně rychlí, alespoň že oba vozy dokončily závod. Zlepšujeme se spolu s Renaultem, zlepšili jsme spolehlivost a nyní se zaměříme na rychlost. Máme potenciál, musíme tedy zůstat soustředění a nadále tlačit."

Podle technického ředitele Lotusu F1 Nicka Chestera, ztrácí Lotus na McLaren a Williams pouze půl sekundy na kolo.