Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Gutiérrez by se rád letos stal týmovou jedničkou

Gutiérrez by se rád letos stal týmovou jedničkou

Mexičan vstupuje do své druhé sezóny ve F1.

Esteban Gutiérrez by se v letošní sezóně rád stal vedoucím jezdcem týmu Sauber.

22letý Mexičan má před sebou svou druhou sezónu ve Formuli 1. Jeho novým týmovým kolegou, který nahrazuje Nica Hülkenberga, přitom bude Adrian Sutil, který vstupuje již do své sedmé sezóny.

Gutiérrez, který loni skončil na bodované příčce jen jednou díky sedmému místu ve Velké ceně Japonska, však věří, že jeho zkušenosti získané během jeho první sezóny u týmu Sauber jej staví do dobré pozice.

"Chci se stát týmovou jedničkou," řekl Gutiérrez. "Toto je můj druhý rok coby závodní pilot ve Formuli 1, takže s mými zkušenostmi a celkově řadou nových věcí, si myslím, že má angažovanost v týmu je velmi důležitá, takže můžeme splnit naše očekávání.

Jako pilot bych rád udělal další krok, myslím, že můj přístup může být oproti loňskému roku odlišný a jsem opravdu připraven bojovat.

Během zimní přestávky jsem se připravoval, analyzoval a hodnotil vše, co se v mé nováčkovské sezóně událo, abych si z toho něco odnesl do nového ročníku."


Gutiérrez také věří, že zkušenosti, které ve svém prvním roce ve F1 získal, mu umožní zvládnout strategické nároky, které letošní sezóna vzhledem k novým pravidlům nabídne.

Kvůli novým šestiválcovým motorům o objemu 1,6 litru s turbem a 100kg limitem paliva na závod bude šetření spotřeby paliva klíčem k úspěchu.

"Jako pilot se musíte podílet na strategii týmu,"
řekl Gutiérrez.

"Ve své první sezóně jsem si pokaždé na začátku přišel trochu zmatený, postupem roku jsem se velmi dobře dostal do rytmu a věcem jsem porozuměl.

Nyní ve své druhé sezóně si myslím, že mohu být v práci s týmem efektivnější, více se zapojit a poskytnout více z jezdeckého pohledu tak, aby věci fungovaly."